TAI CHI CHUAN

TAI CHI CHUAN

El tai-txi-txuan o taijiquan, que també s’anomena popularment tai-txi, és una art marcial xinesa «interna» (neijia). Els seus practicants afirmen que els procura molts beneficis, incloses millores en la salut i la longevitat.

El tai-txi-txuan comprèn una serie de moviments lents, i és practicat cada matí per grups de gent en centenars de parcs per tota la Xina i, en creixement, en altres parcs de tot el món. En les classes de tai-txi s’ensenya a conèixer el propi equilibri i el que l’afecta, a reconèixer el nostre cos i la nostra ment, i a controlar les nostres emocions i comportaments davant de les dificultats .

En el seu origen, el tai-txi es una art marcial interna pensada per la lluita cos a cos. En temps més moderns, se’l considera cada cop més com una pràctica física-espiritual, que per una part seria molt profitosa per la salut i per l’ altre es converteix amb una tècnica de meditació (meditació en moviment). Es per això que l’aspecte més marcial va perdent força davant l’aspecte de salut.

Aquesta disciplina resulta molt eficaç per tota mena de persones de qualsevol edat i condició física, millorant aspectes personals com son equilibri, concentració, força, flexibilitat, mobilitat, coordinació i memòria.

També s’ ha demostrat que funciona perfectament amb persones amb dolor crònic, hipertensió, arteriosclerosis, transtorns respiratoris i digestius, estres, transtorns sexuals i debilitat nerviosa.